Mormor och Morfar

Vilken lycka att jag fångade dem på bild "kom här nu Elsa det här blir bra" sa morfar Hilding.. klick ett härligt ögonblick som alltid kommer att finnas kvar tack vare att jag hade en ny kamera och det var kalas..


Tandläkarbesök

Idag var jag med min son Jonathan till tandläkaren. När vi kom dit fick Jonathan en muskelavslappnande dryck som skulle göra honom dåsig.

Vi fick vänta 10 minuter innan vi gick in till tandläkaren och han hoppade upp i stolen. Sedan hade han svårt att sitta still det började kännas lite konstigt tyckte han.

Jonathan är 4 1/2  år och skulle laga sin tand han visste inte vad som väntade honom men det visste jag.

Först fick han bekanta sig med alla grejer som skulle användas och fick en haklapp på sig än så länge var det lugnt.

En tuss med något geggigt stoppas i munnen och det börjar bli lite konstigt tycker nog Jonathan men allt går så fort och jag förstår att den  dryck han fått börjat verka.

En pistol tar atndläkaren fram och stoppar in i munnen och först reflekterar jag inte över vad det var utan frågade och då sa hon att det var bedövningssprutan. För Jonathan började hon räkna lite hipp som happ och vips så var denna procedur klar. pust säger en tandläkarrädd mamma men det gick bra.

Vad hände sedan jo borrmaskinen togs fram och sugen som ser ut som slingrande orm stoppas in i munnen och Jonathan gapar och gör som de säger han är så duktig och jag håller honom varsamt i händerna och känner mig lugn faktiskt fantastiskt att se hur man lagar ett hål i en tand jag blev fascinerad faktiskt det var inte så farligt.

Sedan tar hon fram en sådan där grej som man skruvar fast i tanden och det blev mycket saker som hände och Jonathan blev lite orolig skruvgrejen lossnade två fingrar i munnne en sug och ja då tryckte han hårt min hand och jag sa till honom att allt är bra det är snart klart och då blev han lugn och personalen tog ut några fingrar och tog nya tag, tänk vad bra att mamma finns där med en trygg handtryckning.

Jonathan var så duktig men han var helt snurrig när han skulle kliva ner från stolen och pratade osammanhängande......

vi fick gå till ett rum där han fick vila och jag läste några sagor men efter en kvart ville han ut därifrån och åka hem.

Jonathan såg ut som en fyllgybbe som gick och småtrallade han kunde inte styra sin kropp eller hur han pratade lite otäckt men om han inte fått den hade det inte gått så bra.

Ingen av mina andra barn har haft hål i tänderna så detta var jobbigt men nu har han fått en ny tandborste, tandkräm och fluor skölj flux som ska hjälpa honom att inte få några  fler tandtroll.

För som tandläkaren sa så åkte tandtrollen direkt ner i källaren och sopgubbarna fick hämta mycket tandtroll hos tandläkaren.

Ingen vill ha tandtroll inte jag inte Jonathan så nu borstar vi ordentligt morgon och kväll mend lite flux och hux flux är tandtrollen borta.

Vad mycket som hänt sedan jag var liten och gick till tandläkaren jag hoppas att Jonathan inte kommer att vara rädd för tandläkaren nästa gång vi åker dit.

ett tandläkarbesök som hade ett lyckligt slut




Barnkalas Ebba 5år!

Vad ska man göra på ett kalas ?

Det finns många spännande saker att göra och idag var det ett jättespännande kalas som jag och Jonathan var på.

Min kusins dotter hade barnkalas alltså Jonathans tremänning Ebba.

Malin är helt fantstisk en moster till Ebba, man skulle bjuda in henne på kalas.

Då vet man inte vad som kan hända. Veronicka och Malin var med barnen och de gick på skattjakt någon hade tagit barnens godispåsar. Resan började och tigerlilja visade vägen förbi krokodiler och över träsk det blev så spännande när plötsligt kapten krok ligger och snarkar under en filt och två stora skor sticker fram... barnen blev vett skrämda först och smög förbi så de kunde få sin godispåse.....alla barnen utom Ebba var rädd hon sa det är en lek haha hon känner sin moster och sin mamma förstås


Vilket engagemang en stor eloge till Veronica och Mahlin mina kusiner vilken spännande och trevlig dag det blev


Barnkalas kan vara något som blir en upplevelse och med fantasin finns inga gränser

RSS 2.0